Voorbeelden

Anzera

Mijn naam is Anzera Kazanci, 47 jaar en woonachtig in ‘s-Hertogenbosch.
Ik ben 16 jaar werkzaam geweest in het ZMOK-onderwijs waar ik jongeren met ernstige gedragsproblematiek en psychische problemen heb begeleid. Projecten begeleid zoals het Loverboys project, seksuele voorlichting, zelfredzaamheid, zelfverdediging, budgettering en het werken aan het zelfbeeld. In het ZMOK onderwijs (De Rietlanden) ben ik een meidengroep gestart, omdat de meiden zeer kwetsbaar waren en er zichtbaar problemen waren. Denk aan: meiden die weglopen van thuis, meiden die constant (de verkeerde) aandacht vragen aan jongens, meiden die opstandig en brutaal gedrag vertonen, meiden die aan zelfbeschadiging doen, ruzies en strijd onderling tussen de meiden. Er werd zichtbaar resultaat geboekt, zo is het ontstaan van de stichting Animo073 begonnen. Omdat veel jongeren met deze complexe problemen kampen richten we ons zowel op meiden als jongens.

  • Heeft u behoefte aan begeleiding, ondersteuning of advisering in het begeleiden van jongeren?
  • Heeft u te maken met kwetsbare jongeren, of wilt u meiden uit de klauwen van loverboys houden?
  • Wilt u de weerbaarheid, de zelfredzaamheid, het gevoel van eigenwaarde bij jongeren vergroten?
  • Verwacht u problemen met uw kind tijdens de overgang van groep 8 naar het middelbaar onderwijs?
  • Weet u geen raad met uw kind tijdens de puberteit?

Neem dan contact op met Animo073.

Na een gratis intakegesprek leveren wij u desgewenst een offerte vergezeld van een plan van aanpak.

Om te kunnen (her)starten met onze stichting hebben wij veel hulp gehad van steunfonds vrouwen.

Zij hebben ondersteund bij de praktische aanpak, gezocht naar mogelijkheden voor het aankleden van onze ruimte, tips gegeven en contacten gelegd etc.

Verder hebben zij het aanpassen en veranderen van de statuten bij de notaris gefinancierd. Kortom zonder hun hulp hadden wij de start niet kunnen realiseren. Wij zijn ze daar dan ook enorm dankbaar voor.

www.animo073.nl

Barbara

“Ik ben een moderne vrouw en vind dat vrouwen wel iets kunnen, willen en mogen doen. Mijn man dacht daar iets anders over. Dat escaleerde. Ik heb een vervelende tijd gehad en mijn 5 kinderen ook. 3 jaar geleden ging het zo slecht en strandde ons huwelijk, ik moest moed verzamelen om weg te gaan. Ik kwam terecht in de vrouwenopvang in Eindhoven en kwam daar in contact met Josette Dijkhuizen en haar project. Dat was een kans om mijn droom te verwezenlijken: een eigen eettentje beginnen.

De hulp van buitenaf kreeg ik via workshops en begeleiding, dat was een stap in de goede richting. Je moet er zelf heel veel voor doen, ook heel veel leren. Er komt meer bij kijken dan je verwacht. Ik heb geleerd dat je het waard bent zoals je bent. Als je het zelf wilt bereiken dan moet je er voor vechten en als je denkt dat je het kunt, dan kun je het ook.

Nu heb ik iets om naar toe te werken, voor te leven en een eigen toekomst op te bouwen voor mij en mijn kinderen”.

Zie de video over Barbara op:
http://www.krachtbedrijf.nl/index.php/inhoud-van-het-programma/impressies-uit-praktijk

Inci

Welkom bij Inci Hair & More

Graag stel ik mijzelf voor. Ik ben Inci Yilmaz en ik ben haarstyliste en visagiste. Sinds kort ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf en daar hoort ook een eigen site bij: http://www.incihairandmore.nl

Na mijn middelbare school periode heb ik ervoor gekozen om mijn passie te volgen en mij te richten op het kappersvak. Om hierin verder te komen heb ik besloten om de bekendstaande particuliere opleidingen op het gebied van haarstyling en visagie van het Thomas Instituut te volgen. Deze opleidingen heb ik met een zeer goed resultaat afgerond en vervolgens ben ik allround kapster en visagiste geworden. In de loop der jaren heb ik bij diverse kapsalons ervaring in het kappersvak opgedaan. Recent heb ik tevens een nieuwe specialisatie aan mijn ervaringen toegevoegd, namelijk Arabische make-up en hairstyling. Nu is het tijd voor de volgende stap in mijn carrière: een eigen bedrijf. Bij mij kunt u terecht voor alles wat met haar en make-up te maken heeft. Ik kom ook bij u thuis, mocht dat nodig zijn. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van haarstyling en make-up volg ik regelmatig cursussen en breng ik een bezoek aan kappersbeurzen.

Om deze keuze te maken heb ik hulp gevraagd van Steunpunt vrouwen 073. Ik heb hulp gekregen bij een aantal formaliteiten die nodig waren, waar ik nogal tegenop zag. Ze stonden open voor mijn idëeen en samen hebben we een ondernemingsplan en begroting opgesteld waarmee ik de overgang maak om te kunnen gaan leven van de inkomsten uit mijn eigen bedrijf. Ze hebben mij geholpen met de stap over de drempel en ik heb die hulp als positief ervaren.

MiJoQui

Ik ben Petra de Vries en Steunfondsvrouwen Den Bosch steunt mij om mijn droom uit te laten komen.

Vier en half jaar geleden ben ik mijn baan kwijt geraakt en een nieuwe baan wilde maar niet komen. Samen met mijn man hebben we drie heerlijke pubers die wij graag een opleiding willen meegeven. Door mijn gedwongen ontslag werd ik gedwongen om te gaan kijken naar wat te gaan doen met de rest van mijn leven. Een nieuwe baan zat er niet meer in en aangezien ik niet bij de pakken neer wilde gaan zitten, heb ik mijn talenten ontwikkelt. Waar ben ik goed in, wat zou ik de rest van mijn leven graag doen, waar wil ik mijn bed voor uitkomen? Vanuit deze behoefte is mijn vierde kind geboren “Mijoqui” (Midjoki) de beginletters van de namen van mijn drie kids.

Mijoqui bestaat sinds 2015 officieel en staat ingeschreven bij de KVK. Met deze stap ben ik begonnen want dan was het voor mij concreet. Door te netwerken en mijn droom te delen op www.droomstaddenbosch.nl , mijn eigen website www.mijoqui.nl , een facebookpagina Mijoqui en te netwerken bouw ik mijn netwerk op zodat steeds meer mensen op de hoogte zijn van mijn bedrijf.

Mijn bedrijf Mijoqui bestaat uit de volgende talenten Wecycling-Visagie en Schminken. Ik werk vanuit mijn knusse huiskamer en op locatie. Thuis kunnen per keer 8 mensen bezig zijn met upcycling, vanuit oude, afgedankte en afval materialen leer ik ze te kijken naar de mogelijkheden om er iets moois van te maken. Visagie en schminken zijn mijn bonustalenten en ik vind het geweldig om van je gezicht een feestje te maken. Ook kunnen bedrijven mij inhuren om samen te upcyclen, oktober j.l. ben ik op een BSO met een aantal kinderen aan de slag gegaan om van pallethout een bank te maken. Dit zijn de krenten uit mijn pap. Het is mijn lust en leven.

Tijdens mijn netwerk activiteiten kwam ik in contact met Steunfonds Vrouwen Den Bosch en zij besloten om mij te gaan helpen met een plotter. (snijmachine om bijv. sjablonen te maken) Met deze plotter kan ik de gemaakte producten net iets professioneler en persoonlijker maken. Zo heb ik bijv. voor een vriendin een mooi windlicht gemaakt met de spreuk van haar overleden man.

Ik wil SteunfondsVrouwen073 bedanken dat zij in mijn droom geloven en hebben besloten om mij te helpen. Ik heb zin in de toekomst en blijf knokken om mijn bedrijf verder op de kaart te zetten.

Nerma

Om te beginnen stel ik me even voor:

Ik ben Nerma Sejfo een Topstylist, Wenkbrauwspecialist en Permanente make-up stylist.

http://nermasejfo.wixsite.com/nermahairbeauty

Sinds 2004 woonachtig in Nederland. Meteen na 2 maanden in Nederland gewoond te hebben ben ik bij een grote kapperszaak in het centrum van Den Bosch gaan werken. Daar heb ik veel geleerd en mijn passie voor mijn roeping ontwikkeld. Mijn passie, positieve instelling en mijn doorzettingsvermogen hebben gezorgd dat ik in een korte periode in Nederland en in mijn werk goed geïntegreerd was en nog steeds ben.  2 jaar geleden ben ik door de ziekte van mijn bazin werkloos geworden. Dat was een grote klap voor mij, maar met mijn instelling en mijn doorzettingsvermogen wist ik dat ik me zou gaan redden. Gelukkig las ik een jaar geleden een artikel in de krant over het steunfonds vrouwen 073. Dat was een opluchting en liet mij licht zien in mijn situatie. Toen heb ik meteen contact met Steunpunt vrouwen073 opgenomen en vrij snel had ik een afspraak met Frank Pisart en Eric Leltz komen. Ik ben toen met veel liefde en plezier voor mijzelf begonnen. Ze hebben me erg goed begeleid en geholpen met mijn businessplan en mijn droom. Omdat ik iemand ben die niet stil kan zitten en die altijd voor nieuwe ontwikkelingen open staat, ben ik  in november 2017 Permanente make up gaan volgen bij de bekendste Permanente make up stylist RUSEN DOMNEZ. Binnenkort ga ik me verder ontwikkelen met cursussen voor Permanente make-up. Ik ben met het werk van Rusen Domnez erg gefascineerd geraakt en vooral door zijn motto :

“YOUR LIFE MAY NOT BE PERFECT BUT YOUR BROWS CAN BE“.

Het Nieuwe Opvoeden

Ik ben Conchita van Dijk, 52 jaar en het is mijn missie om ouders en kinderen de weg te wijzen in de nieuwe tijd. Dat doe ik door met ouders de vertaalslag te maken naar een opvoeding die beter aansluit bij de sensitieve kinderen van nu, zodat kinderen zich gehoord en gezien voelen en daardoor de ruimte krijgen om helemaal zichzelf te zijn. Aan de hand van het OpvoedKompas train ik ouders in 4 concrete vaardigheden die hen helpen om beter op hun kind af te stemmen. Kinder-, ouder- en opvoedcoaching bied ik zowel live als online aan en de online oudertraining is voor iedereen toegankelijk.

Ook leid ik sinds kort onze eigen Nieuwe Opvoedcoaches op, waarmee de inktvlek van Het Nieuwe Opvoeden zich nog verder uit kan breiden. Pedagogisch medewerkers, (oud)leerkrachten, (kinder)coaches en therapeuten zijn van harte uitgenodigd om Het Nieuwe Opvoeden in hun praktijk te implementeren. Ben jij een bewuste ouder en is het jouw diepste wens om met ouders en kinderen te werken, maar heb je daar niet de juiste opleiding voor? Neem dan gerust contact met me op.

Ik ben met Eric en Frank in contact gekomen na een artikel in de Bossche Omroep. Daarin werden vrouwelijke ondernemers opgeroepen te reageren en in aanmerking te komen voor een subsidie van het steunfonds. Aangezien ik zowel de business coaching als de financiële steun goed kon gebruiken, heb ik geschreven naar het steunfonds en een afspraak gemaakt met Eric en Frank. In de periode daarna heb ik veel steun gekregen via het steunfonds, door hun expertise, betrokkenheid en netwerk. Natuurlijk was ook het geldbedrag welkom, maar het was voor mij veel meer dan dat. Het resultaat van de samenwerking was dat ik met hernieuwde inspiratie naar mijn bedrijf heb gekeken en een aantal veranderingen heb doorgevoerd. Ik heb een ander businessmodel opgezet en dat ten uitvoer gebracht, wat me vele mooie resultaten heeft gebracht. Ik zou het hele traject zo weer over doen en wil daarom het steunfonds van harte aanraden aan elke vrouwelijke ondernemer in ’s-Hertogenbosch.

Het Nieuwe Opvoeden

Conchita van Dijk 06 – 24 68 65 80

www.onlineopvoedcafe.nl

Leonoor

Mijn naam is Leonor van Nieuwenhuijzen, ik ben 66 jaar en woon in ’s-Hertogenbosch.

Ik heb in feite 2 beroepen. Het eerste is schoonheidsspecialiste. Vanaf mijn 18e jaar ben ik zelfstandig ondernemer. Uiteindelijk had ik een aparte methode ontwikkeld, een Instructie dvd hierover gemaakt en een lijn producten laten ontwikkelen. Ik had een  mooie website met ook video’s waarin resultaten over de methode te zien waren. Ik verwachtte er veel succes mee te hebben. Het liep echter anders. Na een medische klacht aan mijn armen die chronisch bleek te zijn, kon ik niet meer werken en had ik ineens geen inkomsten meer, waardoor ik ook mijn eigen huis kwijtraakte.

Tevens heb ik de opleiding Klinische Psychologie gevolgd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Cliënten kwamen toen op mijn pad. Door ‘hoort zegt het voort’ heb ik dit vak toen 10 jaar lang gedaan en heb gelukkig mensen echt verder kunnen helpen. Ik voel veel dankbaarheid  voor dit talent in mijn leven. Echter, ik wilde toen toch de methode op het schoonheidsverzorgingsvlak ook verder uitbouwen en ben dit daarna gaan doen.

Een jaar geleden zat ik hier en ik kon geen kant op.
Ik had geen geld voor opstartkosten, niet voor de schoonheidsverzorging en niet voor de psychologie. Voor dit laatste waren alleen een website nodig en visite kaartjes, echter ook dit kon ik niet betalen en het geld hiervoor kon ik niet over houden. Toen las ik op platform 073 over de Stichting Steunfondsvrouwen073. Ik belde voor informatie en er werd een afspraak gemaakt met Frank Pisart. Tijdens de afspraak, waarin ik ruim de gelegenheid kreeg om de nodige zaken naar voren te brengen, kreeg ik al de zekerheid dat de website voor de Psychologiepraktijk bekostigd zou worden door de Steunfondsvrouwen073. Ik schreef de teksten en vond een bedrijf dat de website www.psy-leonorvannieuwenhuijzen.nl  kon maken. Inmiddels is alles klaar, de website is al online en eind augustus dit jaar hoop ik, middels acquisitie cliënten te krijgen en te kunnen starten. Wat een verschil van leven, dat ik naar verwachting zinvol werk kan gaan doen, mijn talenten verder kan ontplooien en ook dan het financiële stuk tot wat meer zekerheid kan uitbouwen. Ik zal  steunfondsvrouwen073 altijd dankbaar blijven. Ik ga er hard voor werken om de Psychologiepraktijk tot een succes te maken!

Adele

YOGA          MEDITATIE              PILATES        LIFESTYLECOACHING     AYURVEDISCHE ONTGIFTINGSWEKEN

Ik ben Adele van der Hagen, alleenstaande moeder van 4 kinderen.

Na mijn scheiding in 2014 ben Ik langzaam mijn eigen onderneming aan het opbouwen.

In mijn yogastudio geef ik bijna dagelijks yoga en pilateslessen. Ook organiseer ik ontgiftingsweken, mantra’s en klankschalenworkshops.

Ik ben in contact gekomen met het steunfonds via een oproepje.

Het steunfonds heeft mij geholpen met een stukje financiering in de 2 jarige opleiding voor holistische leefstijlcoach die ik inmiddels heb afgerond.

Met deze opleiding wil ik mijn yogastudio uitbreiden, zodat ik naast het lesgeven ook mensen individueel of in groepen kan begeleiden met een specifieke hulpvraag op het gebied van leefstijl.

YOGA en MEDITATIE voor innerlijke balans en flexibiliteit. Houdingen en bewegingen in combinatie met ademhalings- en meditatie technieken om bewust te worden van spanning, blokkades en weerstand. Tijd om aan jezelf te besteden om fysiek en mentaal te kunnen herstellen.  Dit heeft een reinigend effect waardoor zuurstof, bloed maar ook energie beter kunnen doorstromen. Je voelt je na een yoga les ontspannen, helder en in verbinding met jezelf, je lichaam en gevoel en met je omgeving.

PILATES is een spierversterkende training om je houding, evenwicht en stabiliteit te verbeteren. Voorkomen of herstellen van blessures en overbelasting van spieren en gewrichten. Geschikt voor mensen met rug-, nek-, schouderklachten en bekkenproblemen. Het is een fysieke training van de kernspieren van je lichaam, o.a. je core; je buik-, rug-, en bekkenspieren, ook aandacht voor overige lichaamsdelen. Een full body work-out. Je voelt je na de les energieker, krachtiger en in balans.

HOLISTISCH LIFESTYLE COACHING om inzicht en bewustwording te krijgen in jouw eigen gedrag, overtuigingen en patronen. Aandacht voor jouw gedachtes, gevoelens, stressfactoren maar ook voeding- en bewegingsgedrag. Begeleiding naar innerlijk welbevinden en een gezonde leefstijl, om zo vitaal en ontspannen in het leven kunnen staan.
Heb jij of ken jij iemand die behoefte heeft aan professionele begeleiding op het gebied van leefstijl.

– ben jij op zoek naar balans in je werk, relatie of je sociale leven

– ben jij zoekende naar een gezonde leefstijl, inzicht en advies op het gebied van voeding en beweging.

– meer energie of ontspanning

AYURVEDISCHE ONTGIFTINGSWEEK om de spijsvertering, de klieren- en hormoonsysteem in je lichaam te reinigen of tot rust te kunnen brengen. Een gevarieerd smaakvol voedingspatroon van een week, waarin we voornamelijk groen eten. Samen met andere deelnemers hebben we in deze week 3 bijeenkomsten inclusief een gekookte maaltijd om te leren hoe het werkt, de effecten hiervan en om ervaringen uit te wisselen. Je voelt je na deze week energieker, fitter en in balans, eventueel ook geschikt om af te vallen.

Van zondag t/m vrijdag dagelijks yoga, meditatie en pilates lessen op verschillende locaties.

Perron-3                                             Beautycentrum                                               Nieuw op zondagochtend:

Yogastudio 1                                      Sprankelend Mooi                                      De Yogastudio Den Bosch

Hoff van hollantlaan 1                     Kerkstraat 24                                                    Hinthamereinde 17
5243 SR Rosmalen                            5391 AA Nuland                                              5211 PL Den Bosch

Ook voor privélessen of in bedrijven en organisaties

Voor meer info of vragen:

www.yogastudioadele.nl

Adele van der Hagen

info@yogastudioadele.nl